marți, 2 octombrie 2012

Îţi mulţumesc, Doamne, pentru Îngerul meu păzitor


Doi îngeri călători s-au oprit să-si petreacă noaptea în casa unei familii înstărite. Familia a fost rea şi a refuzat sa-i lase pe îngeri să înnopteze în camera de oaspeţi. În schimb, le-a oferit o cămăruţă la subsol. În timp ce îşi făceau paturile, îngerul cel bătrân a văzut o gaură în perete şi a reparat-o imediat. Când îngerul cel tânăr l-a întrebat de ce, celălalt înger i-a răspuns: „Lucrurile nu sunt întotdeauna ce par a fi”. 

În noaptea următoare îngerii au ajuns sa se odihnească în casa unui om foarte sărac, dar foarte ospitalier, ţăran ce locuia împreuna cu soţia lui. După ce au împărţit cu ei puţina mâncare ce o aveau, i-au lăsat pe îngeri să doarmă în patul lor, unde se puteau odihni în voie. Când s-au trezit a doua zi, îngerii i-au găsit pe ţăran şi pe soţia lui plângând - singura lor vacă, al cărei lapte era singurul lor venit, murise pe câmp. Îngerul cel tânăr s-a înfuriat şi l-a întrebat pe cel bătrân, cum se poate întâmpla un asemenea lucru: „Primul om avea tot şi totuşi l-ai ajutat, a spus el, a doua familie avea atât de puţin, dar era in stare sa împartă totul şi tu i-ai lăsat vaca să moara...” „Lucrurile nu sunt întotdeauna ce par a fi”, i-a răspuns îngerul cel bătrân. „Când am stat în subsol am observat că în gaura din perete era depozitat aur. De vreme ce stăpânul era obsedat de lăcomie şi era incapabil sa-si împartă bogăţia cu altcineva, am astupat zidul ca sa nu o mai găsească. Noaptea trecută când am dormit în patul familiei de ţărani, îngerul morţii a venit după soţia lui. I-am dat in schimb vaca. Lucrurile nu sunt întotdeauna ce par a fi".
Cred cu tărie că nimic nu este întâmplător în viaţă... Când intri în sfera credinţei, descoperi că totul face parte din planul lui Dumnezeu, un plan care are mereu în vedere binele omului.
Astăzi, de ziua sfinţilor îngeri păzitori, cei prin care Dumnezeu acţionează în favoarea omului, îi mulţumesc Domnului pentru grija pe care mi-o poartă şi pentru darul îngerului meu păzitor care îmi este totdeauna alături spre a-mi călăuzi paşii pe drumul binelui.
Înger, îngeraşul meu, ce mi te-a dat Dumnezeu, totdeauna fii cu mine şi mă-nvaţă să fac bine!