luni, 5 martie 2012

O familie din Kenia ne învaţă altruismul

Auzim de multe ori vorbindu-se despre Kenia. Mai ales noi, catolicii din Dieceza de Iaşi, acest nume de ţară, Kenia, îl legăm de misiunea de la Maikona, acolo unde avem misionari pe care încercăm să-i susţinem prin rugăciuni şi prin ajutoare băneşti. De aceea, avem de cele mai multe ori o privire compătimitoare faţă de locuitorii acestei ţări, văzându-i undeva departe de noi din cele mai multe puncte de vedere.
Dar nu este chiar aşa. Cel puţin dintr-un punct de vedere noi suntem aceea care avem nevoie de ei, de exemplul lor... 
Astăzi am găsit un articol foarte interesant care povesteşte cazul unei soţii şi mame a trei copii care, în ultimii şase ani de viaţă a deschis uşa casei sale - pe care o împarte cu soţul şi cei trei copii - pentru 49 de copii orfani (BBC News).

Ea se numeşte Rachel şi soţul Stephen şi trăiesc în Ngong Hills, imediat lângă Nairobi. Numele lor merită într-adevăr să fie amintite... 
Aceşti doi soţi nu sunt bogaţi, dar sunt susţinuţi de comunitatea locală. Mulţumită donaţiilor de la diferite persoane şi de la diferiţi investitori locali, ei se descurcă, deşi recunosc că mâncarea şi şcoala sunt costuri foarte mari.